Gegrilde Garnalen Bruschetta met Avocado en Feta


Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • 1 stokbrood
  • 300 g grote garnalen (ontdooid)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 avocado’s
  • 75 g feta

Bereiding:

  1. Meng de honing met 1 eetlepel limoensap, een scheutje olijfolie, een snufje cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng deze door de marinade.
  2. Schep de garnalen door de marinade en laat ze minimaal een half uurtje marineren. Af en toe even husselen.
  3. Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.
  4. Snijd het stokbrood in 10 plakken en bestrijk ze met een dun laagje olijfolie.
  5. Verwarm de barbecue tot rond de 180 graden Celsius.
  6. Leg de gemarineerde garnalen voorzichtig op de grill en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de plakjes brood op de grill en rooster ze licht krokant.
  7. Wrijf de gegrilde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer ze met de avocado puree.
  8. Leg de gegrilde garnalen bovenop de broodjes en garneer met wat verkruimelde feta.

Smakelijk eten! 

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *