Winnie de Poeh Kleurplaten – Teigetje


Teigetje (Engels: Tigger) is een personage uit de verhalen rond Winnie de Poeh van A.A. Milne. Teigetje is een teiger waarvan de kop uit rubber bestaat en de staart uit veren. Hij houdt heel erg van stuiteren, vooral onverwachts bovenop zijn vrienden, vaak tot hun grote irritatie. Soms richt hij in zijn enthousiasme ook grote schade aan bij zijn vrienden. Vooral Konijn heeft veel last van Teigetjes gestuiter en doet vaak pogingen om hem te laten stoppen met stuiteren, maar tevergeefs. Teigetje is vooral goed bevriend met Roe.

Teigetje zingt regelmatig het nummer The Wonderful Thing About Tiggers (geschreven door de Sherman Brothers), een nummer waarin hij verklaart blij te zijn dat hij de enige teiger is. Teigetje roept vaak “Hooh, hooh, hooh, hooh”.

Teigetje heeft, naast de rol die hij heeft in de avonturen van Winnie de Poeh, een eigen film genaamd Teigetjes Film (Engels: The Tigger Movie). De stem van Teigetje werd oorspronkelijk ingesproken door Paul Winchell. Sinds 1990 neemt Jim Cummings de rol van Teigetje voor zijn rekening. De Nederlandse stem van Teigetje is ingesproken door Frits Lambrechts en Kees van Lier.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.