Ingrediënten voor twee personen
- 2 zalmfilets
- 1 limoen
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember
- 1 rode peper
- Een scheutje sojasaus
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 125 gram taugé
- 75 gram julienne gesneden wortel
Bereidingswijze:
- Snijd de knoflook, gember en de helft van de rode peper heel fijn en meng ze in een kommetje. Voeg het sap van de limoen en de sojasaus toe en zet apart.
- Leg een stuk aluminiumfolie op een werkblad en vet het lichtjes in met olie. Verdeel een handjevol wortel en taugé over het midden van de folie.
- Leg de zalmfilets bovenop de groenten en giet een beetje van het sojamengsel met groenten over de zalm.
- Snijd de bosui en de andere helft van de rode peper in ringetjes en verdeel ze over de zalm. Bestrooi met sesamzaadjes.
- Vouw het pakketje goed dicht en vouw ook de zijkanten op. Bak het ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of grill het 8 tot 10 minuten op de barbecue.
Eet smakelijk!