
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 5 plakken gerookte zalm
- Eén handvol rucola
- Kruidenkaas
- 100 gr krenten
- Verse dille
- Courgettes in slierten
- Limoen
- Rode ui dungesneden
- 3 el sesamzaadje
- 1 eigeel, losgeklopt met wat water
- Verwarm de combi-stoomoven voor op stand hetelucht 220°C.
- Leg het bladerdeeg op het werkblad en bedek deze met een strook gerookte zalm.
- Verdeel hier over de slierten courgette en de dungesneden rode ui.
- Besprenkel dit met limoensap.
- Rol het bladerdeeg op tot een rol en snij deze in plakken van ongeveer 2 cm.
- Bestrijk deze rondom met het losgeklopte eigeel.
- Strooi de sesamzaadjes over de bladerdeegrolletjes.
- Verdeel de zalmrolletjes over de bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven.
- Bak 15 à 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is op stand hetelucht 220°C. Gebruik de laatste 3 minuten de functie stoom toevoegen zodat er gepulseerd stoom wordt toegevoegd aan het bakproces.
- Garneer af met de kruidenroomkaas, dille en rucola.