Benodigdheden voor 4 personen:
- Brochettestokjes
- 16 coquilles
- 1 el viskruiden (o.a. bieslook, dille, dragon, koriander, oregano)
- 4 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 g champignons
- 80 g zeekraal
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Dep de coquilles droog en kruid ze met de viskruiden.
- Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm.
- Rijg telkens 2 coquilles aan een spiesje, afgewisseld met een stukje lente-ui.
- Bestrijk de brochettes met olijfolie.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes.
- Meng de champignons en zeekraal en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Pers de knoflook en meng deze door de champignons en zeekraal.
- Bak de champignon- en zeekraalsalade in een pannetje tot de champignons goudbruin zijn.
- Schuif de groenten aan de kant en bak de visbrochettes kort tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Bon appétit!
Wijnsuggestie
Rheinhessen | Weingut Raddeck Blanc de Noir (Bio)
- Blanc de Noir. Tsja, is het een rosé, is het een lichte rode wijn, of toch wit? Het is een witte wijn gemaakt van blauwe druiven, de Pinot Noir in dit geval. Door de schilletjes en het vruchtvlees te scheiden is dat mogelijk, het resultaat: een spannende en prachtige amber kleurige wijn. Geen stempel op plakken, gewoon lekker van genieten!
- Druivenras: Spatburgunder (ook bekend als Pinot Noir)
- Proef en ruik: Iets gekleurd door de schillen, daardoor die fraaie, heel licht zalmroze champagnekleur. Elegant en fris, met smaken van rood fruit (bosaardbeien en frambozen) en een evenwichtige afdronk met een fijne mineraliteit.
Lekker als aperitief, bij de borrel, koude vleesgerechten (kip, kalf), coquilles, vissoep, salades, bietensalade. - Prijs per fles: € 13,50