Star Wars IX: the rise of Skywalker – Trailer


Het lange wachten is voorbij en nu weten we het: de volgende Star Wars film zal Star Wars: The Rise van Skywalker gaan heten. En uit onderstaande teaser-trailer kunnen wij opmaken dat de Skywalker erfenis lijkt te worden overgedragen aan niemand minder dan Rey.

Er zitten enkele zeer subtiele hints verstopt in de eerste teaser trailer van de Star Wars-film die in december uitkomt.

Lando Calrissian is terug

Billy Dee Williams kruipt weer in de rol van Lando Calrissian. Hij heeft, net als in Return of the Jedi, weer plaatsgenomen in de kapiteinsstoel van de Millennium Falcon. Dit keer zit niet Nien Numb naast hem, maar good old Chewbacca. Hij draagt dezelfde kleren uit Solo: A Star Wars Story.

De medaille van Luke Skywalker (of Han Solo)


Aan het einde van A New Hope reikte prinses Leia Organa een medaille uit aan Luke Skywalker en Han Solo. Ze hadden daags daarvoor immers de eerste Death Star opgeblazen. Chewbacca werd ook bejubeld, maar kreeg geen medaille. In de trailer van Star Wars Episode IX houdt een paar oude handen (Leia?) de medaille van Luke of Han vast.

Death Star in het water

In de trailer kijken Rey, Finn, Poe, Chewbacca, BB-8 en C-3PO uit op de restanten van de Death Star, die half in zee ligt. We zeggen nu wel ‘de’ Death Star, maar we weten natuurlijk niet of het de eerste of tweede Death Star is. Als het de eerste is, dan is de kans groot dat onze helden op dit moment op de planeet Yavin zijn. Is het de tweede, dan zou het Endor kunnen zijn. 

De lach van Palpatine

Vlak nadat voice over Luke Skywalker de woorden ‘no one is ever really gone’ heeft gesproken, klinkt er een lach van keizer Palpatine. De man die Darth Vader aan het einde van Return of the Jedi in de reactor van de tweede Death Star gooide. En die we allemaal dood waanden. Zou hij nog leven?

The Rise of Skywalker

De titel geeft stof tot nadenken. Want waarom staat het woordje ‘Rise’ in de titel. Was Luke niet dood? Is Rey dan toch een nakomeling van de Skywalkers? Rey heeft in de trailer in ieder geval wel de lightsaber van Luke in handen. Het zou ook kunnen betekenen dat Luke helemaal niet overleden is en dat hem een grandioze terugkomst staat te wachten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.