Ingrediënten (voor 10 stuks)
- 1 stokbrood
- 300 g grote garnalen (ontdooid)
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels limoensap
- Snufje cayennepeper
- Snufje peper en zout
- Scheutje olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 2 avocado’s
- 75 g feta
Bereiding:
- Meng de honing met 1 eetlepel limoensap, een scheutje olijfolie, een snufje cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng deze door de marinade.
- Schep de garnalen door de marinade en laat ze minimaal een half uurtje marineren. Af en toe even husselen.
- Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.
- Snijd het stokbrood in 10 plakken en bestrijk ze met een dun laagje olijfolie.
- Verwarm de barbecue tot rond de 180 graden Celsius.
- Leg de gemarineerde garnalen voorzichtig op de grill en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de plakjes brood op de grill en rooster ze licht krokant.
- Wrijf de gegrilde broodjes in met een teentje knoflook en besmeer ze met de avocado puree.
- Leg de gegrilde garnalen bovenop de broodjes en garneer met wat verkruimelde feta.
Smakelijk eten!